IMG 9391 b4b3d

 8 травня уся світова спільнота відзначає День памʼяті і примирення! Ми вшановуємо тих, хто у Другій світовій війні відчайдушно боровся із нацизмом і вклоняємося тим, хто трагічно поліг у цій боротьбі. Спільно з країнами Європейського Союзу, віднині 9 травня ми відзначаємо і День Європи.
   Працівниками бібліотеки ЗВО був влаштований тематичний захід, за участю студентів університету. Здобувачі переглянули звернення Президента України з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.
   Бібліотекарі ЛНТУ розповіли студентам про важливість відзначення річниць перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1941 років та вшанування пам’яті її жертв, здійснивши короткий екскурс в знакові історичні події того часу. Водночас, наголосили, що уже другий рік поспіль Україна відзначає пам’ятні дати в умовах масштабної збройної агресії рф проти нашої держави і єдність українського народу та світової спільноти, беззаперечно свідчить про очевидну перемогу цивілізованого світу, про перемогу добра та правди, про відновлення і непорушність наших кордонів та кордонів країн-партнерів.
   Студенти мали можливість оглянути книжкову виставку «1939-1945 рр. Пам’ятати заради майбутнього», яку облаштували у читальному залі бібліотеки. Там розміщені літературні видання та публіцистика, які описують трагедію воєнного часу у світі, в Європі та в Україні. Книжкова експозиція діятиме впродовж тижня і кожен охочий може ознайомитися із історичними джерелами та літературними виданнями.

IMG 0128 0 380cc   IMG 0134 1 c38a1IMG 9390 597c0