IMG 0002 2e12218 травня в аудиторії 216 відбувся тематичний захід посвячений 150 річчю від дня народження Павла Скоропадського.

   Павло Петрович Скоропадський – український громадський та політичний діяч, військовик, Гетьман Української Держави ( з 29 квітня – 14 грудня 1918). Його можна назвати однією з найбільш суперечливих постатей в історії України – досі не стихають дискусії щодо оцінок його як політичного й державного діяча.
   Народився 15 травня 1873 року у німецькому місті Вісбадені. Дитячі роки провів у родовому маєтку Тростянець Харківської губернії. 29 квітня 1918 року внаслідок державного перевороту Павло Скоропадський взяв владу в Україні. Україна була проголошена Гетьманською державою.
   Розпочала захід провідний бібліограф Євгенія Будчик, яка зауважила, що Гетьманська держава здобула широке міжнародне визнання, встановивши дипломатичні зв’язки з Австро-Угорщиною, Болгарією, Туреччиною, Данією, Персією, Грецією, Норвегією, Швецією, Італією, Швейцарією, Ватиканом, із 30-ма державами світу. Україна досягла певних успіхів у галузі науки, освіти та культури. Універсалами Скоропадського були створені Українська Академія Наук, українські університети – в Києві та Кам’янці-Подільському, 150 українських гімназій.
   Доцент кафедри іноземної та української філології Наталія Шкляєва розповіла про життя і діяльність Гетьмана Української Держави.
   На заході були присутні студенти кафедри електричної інженерії та група прикладної лінгвістики.
   Захід завершили ознайомленням книжкової виставки «Павло Скоропадський – державотворець» (150 років від дня народження), на якій представлені книги та періодичні видання.
IMG 9996 783f3

IMG 9999 445a3