IMG 9580 f3257З нагоди 90-х роковин Голодомору в ЛНТУ проведено тематичний захід «Україна пам’ятає, світ визнає». Організаторами заходу виступили фахівці бібліотеки та кафедра соціогуманітарних технологій ЛНТУ .
   Розпочав захід доцент кафедри Михайло Костюк. Він наголосив, що за традицією, завтра 25 листопада, по всій нашій країні будуть запалені свічки в пам’ять про наших співвітчизників. «Голодомор – це власна назва геноциду українців і це була свідома, цілеспрямована політика тогочасного радянського керівництва, спрямована на масове і на вмисне вбивство українці, – розповів студентам Михайло Костюк.
   Продовжила захід провідний бібліограф відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Євгенія Будчик. Вона навела коротку історичну довідку щодо відзначення пам’ятної дати Голодомору 1932-1933 років, зазначивши, що це одна із найтрагічніших сторінок нашої історії і вперше на державному рівні Україна відзначила роковини аж через 60 років після трагедії.
   Запалили свічки й вшанували пам’ять жертв Голодомору й учасники заходу, студенти спеціальностей «Соціальне забезпечення» та «Психологія», викладачі та колектив бібліотеки. Продовжився захід виступами студентів, які підготували доповіді, відеоролики та презентації на тему Голодомору. Насамкінець, учасники заходу переглянули фрагмент документального фільму «Голод нації».
   Бібліотека ЛНТУ влаштувала тематичну книжкову виставку. На експозиції представлена публіцистична, накова, художня література, періодичні видання, які розкривають тему Голодомору .

IMG 2265 0 d91d9    IMG 2234 1 007a7IMG 2273 051e1