IMG 1496 634b78 лютого 2024 року у читальному залі ЛНТУ відбувся тематичний захід, присвячений 160-й річниці від Дня народження відомій українській письменниці, громадській діячці Ользі Кобилянській. Його організаторами виступили фахівці бібліотеки та кафедра іноземної та української філології.
   На заході були присутні викладачі університету: заступник декана з партнерства Ковальчук Оксана Миколаївна, доцент Зелінська Ольга Миколаївна, доцент Фурс Тетяна Василівна та студенти кафедри іноземної та української філології і кафедри міжнародних економічних відносин гр. МЕВ-11, гр. МЕВ-21.
  Захід розпочався зі вступного слова провідного бібліотекаря Людмили Петрини, яка наголосила про значимість і актуальність творчості української письменниці та її велику роль у ствердженні української нації. Про особливість постаті, життєвий шлях та різний стиль творів, які писала Ольга Кобилянська розповіла доцент, кандидат філологічних наук кафедри іноземної та української філології Наталія Шкляєва. Із власними міркуваннями щодо творчості Ольги Кобилянської виступили студенти кафедри іноземної та української філології, серед яких Ангеліна Ковч, Ірина Іванчук, Світлана Денисюк та Крістіна Пилип.
   Для присутніх була представлена тематична презентація про цікаві факти з життя і творчої діяльності письменниці.IMG 6793 0 4b05b

 

 

 

                                                 IMG 6706 2fbb9